11. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА "БИЗНИС БАЗА 2012“
4. САЈАМ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

29.новембар-01.децембар 2012., Београд

Првог дана у Хали 1 београдског сајма, мала сала-плава, поводом изложбе „Бизнис База 2012“ коју је организовао Савез проналазача Србије, одржана је расправа Округли сто на тему: О усвојеном Закону о патентима у Републици Србији. Расправи су присуствовали проналазачи, академици, научни радници и ствараоци.

Сам догађај био је пропраћен од стране локалних самоуправа Златиборског округа.
Рад Савеза проналазача Србије и Удружења судских вештака Београд у протеклих годину дана обеллежен је бројним догађајима и достигнућима у области интелектуалне својине и стваралаштва у Србији. Сајам је свечано отворила министарка у Влади Републике Србије госпођа Мр Верица Калановић.

Након расправе и излагања прналазача Академика Др Милијана Стојанића, председника општине Косијерић развила се веома корисна дискусија о усвојеном новом Закону о патентима, чијим доношењем су створени предуслови за јачање правне заштите која се гарантује носиоцима патента, што је неопходан подстицај за домаће проналазаче и научнике да стварају, а привредним друштвима да инвестирају у примену проналазака. Наведени закон истовремено пружа гаранцију страним компанијама да је Србија усвојила високе међународне стандарде патентне заштите и да ће њихове инвестициије, које се састоје у савременим патентним технологијама бити заштићене.

Другог дана изложбе на штанду Савеза проналазача Србије, проналазач Академик Миладин Кнежевић водио је са проналазачима и научницима духовну расправу, и расправу о производњи и преради хране у Републици Србији данас, а саговорник је био Сава Хранисављевић,дипл.инж.хемије, представник Истраживања, развоја и пројектовања у Биохемијској Фармацеутској и Прехрамбеној индустрији.

Многа питања нису нашла одговоре!

Трећег дана на 11. међународном сајму предузетништва „Бизнис База 2012“ и 4. сајма локалних самоуправа у Хали 1 београдског сајма, Савез проналазача Србије-Београд, одлуком жирија доделио је плакету „Никола Тесла“ Кнежевић Миладину за регистровани проналазак RS 49019 НОСЕЋИ БЛОК ЗА ЗИДАЊЕ СА ПОБОЉШАНИМ ТЕРМИЧКИМ СВОЈСТВИМА И НОСИВОШЋУ у име Савеза свечани и музички програм изложбе „Бизнис База 2012“, водила је госпођа Љубица Кампуш, генерални секретар Савеза, на коју су сви присутни и награђени проналазачи поносни!

Додељене награде и признања

43. Плакета "Никола Тесла", "Бизнис база 2012". Савез проналазача Србије, Београд.

Удружење Судских Вештака ДОО БеоградCopyright © 2022 www.sudski-vestaci.org.rs