ОДРЖАН ЧЕТВРТИ СИМПОЗИЈУМ ИНОВАЦИОНИХ ИСТРАЖИВАЊА СИНОВИС 2014 У ОРГАНИЗАЦИЈИ СРПСКЕ КРАЉЕВСКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ АКАДЕМИКА, ИНОВАТОРА И НАУЧНИКА (СКАИН)

Београд, 11. и 12. април 2014.

У Београду, у свечаној сали Министарства дијаспоре, Васина 20, Четврти по реду симпозијум, иновационих истраживања, СИНОВИС 2014, одржан је у периоду од 11. до 12. априла у организацији Српске краљевске асоцијације академика, иноватора и научника (СКАИН). Скуп замишљен да прати иновативна достигнућа у различитим научним областима отвара врата креативности, домишљатости, вештини научног ума да научну теорију доведе у перспективу практичних показатеља вредности за развој човечанства и промени животне услове за добробит свих људи на Земљи.

СИНОВИС 2014, Симпозијум који СКАИН организује и чије заштитно име чува, окупио је научне раднике и иноваторе из широког спектра интересовања како би јавност сазнала и обавестила се о могућностима њихових доприноса у развоју Србије.

Домаћин СКАИН-овог симпозијума иновационих истраживања 4. СИНОВИС 2014 имао је озбиљан посао организовања датог скупа и уређивања Зборника радова као припреме за штампу у циљу јавног обавештавања и стављања објављених радова академика, иноватора и научника на увид и критички осврт јавности.

Радови су подељени према научним областима: I Техника и технологија; I I Иновације и проналазаштво; I I I Медицина; IV Богословље и духовност;  V Друштвене науке; V I Биотехнологија.

Скуп је отворио и присутне учеснике и госте поздравио председник СКАИН-а, Академик, проф. др Љубинко Илић.

Академик Миладин Кнежевић, директор Удружења судских вештака Београда, презентовао је рад под називом УСЛОВИ ЗА ПРОЦЕНУ ВРЕДНОСТИ ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ – ПАТЕНТИ И ЖИГОВИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ за који је добио признање ИНВЕНТ ДИПЛОМУ од Југословенског удружења проналазача и иноватора Београда (ЈУПИН) за знање и умеће (know-how) у стваралаштву практичне науке.

 

Удружење Судских Вештака ДОО БеоградCopyright © 2022 www.sudski-vestaci.org.rs